Kísértet járja be Európát

marx.jpeg

Egyszer olvastam egy nagyon jó monográfiát Marx életéről, voltak benne idézetek is tőle, amiben valami Jenny nevű munkáslányról értekezett, de bezárt a könyvtár, és én soha nem mentem vissza oda, és a könyvet sem találtam többet. Így sikerült kis híján közelebbi kapcsolatba lépnem az osztályharccal és az antikapitalizmussal, bár a tervemet, hogy elolvasom azt a könyvet, soha nem adtam fel. Ellenben a Twitteren találtam egy ilyet (a Karl Marx sírhelyéhez vezető sétány, napjainkban). Ezt amúgy egy jelnek tekintem. 😀

+++

Ami ma éjszaka foglalkoztat: Hogy kellene PHP-Fusionban egy adatbázis oldalt létrehozni, rpg makerben vagy o.h.r.rpg.c.e-ben tervezzek-e egy új játékot írni, "az a Marxról szóló életrajzi könyv, amit egyszer láttam". Bár, lehet, hogy egyszerűbb lenne megtanulni normálisan programozni PHP-ban, JAVA-ban, C++-ban... (A nemkívánt rész törlendő.) Szóval akkor összegzem: Ami csak így kapásból foglalkoztat(ott az utóbbi napokban): Finnugrisztika, interactive fiction kiadvány, egy webes adatbázis oldal létrehozása, játékfejlesztés, a Karl Marx könyvet felkutatni és elolvasni, na, meg persze, készülni a suliban.

Konklúzió: Semmi időm nincs a picsámat mereszteni a munkahelyemen, a lóvé viszont kurvára kell. Ja, angolt is kéne tanulni. Látványosan le(jjebb)szokni a cigiről. Amúgy nem azt mondom, hogy túl sok dolog foglalkoztat egyszerre, mert ez nem sok. Csak kicsit talán furának hatnak elsőre.