Archive of May 2019

csak mondom

Mai napi hír: Az utóbbi időben, azt hiszem, túlzásba vihettem valamit a Skizofrénia underground blogon, a mai napon már egy találat sem érkezett keresőkből. A hátrébb rangsorolás évek óta tart, ma érte el a mélypontot. Ennyit a Google és a véleményszabadság viszonyáról. Persze, ez is paranoia.

Kísértet járja be Európát

marx.jpeg

Egyszer olvastam egy nagyon jó monográfiát Marx életéről, voltak benne idézetek is tőle, amiben valami Jenny nevű munkáslányról értekezett, de bezárt a könyvtár, és én soha nem mentem vissza oda, és a könyvet sem találtam többet. Így sikerült kis híján közelebbi kapcsolatba lépnem az osztályharccal és az antikapitalizmussal, bár a tervemet, hogy elolvasom azt a könyvet, soha nem adtam fel. Ellenben a Twitteren találtam egy ilyet (a Karl Marx sírhelyéhez vezető sétány, napjainkban). Ezt amúgy egy jelnek tekintem. 😀

+++

Ami ma éjszaka foglalkoztat: Hogy kellene PHP-Fusionban egy adatbázis oldalt létrehozni, rpg makerben vagy o.h.r.rpg.c.e-ben tervezzek-e egy új játékot írni, "az a Marxról szóló életrajzi könyv, amit egyszer láttam". Bár, lehet, hogy egyszerűbb lenne megtanulni normálisan programozni PHP-ban, JAVA-ban, C++-ban... (A nemkívánt rész törlendő.) Szóval akkor összegzem: Ami csak így kapásból foglalkoztat(ott az utóbbi napokban): Finnugrisztika, interactive fiction kiadvány, egy webes adatbázis oldal létrehozása, játékfejlesztés, a Karl Marx könyvet felkutatni és elolvasni, na, meg persze, készülni a suliban.

Konklúzió: Semmi időm nincs a picsámat mereszteni a munkahelyemen, a lóvé viszont kurvára kell. Ja, angolt is kéne tanulni. Látványosan le(jjebb)szokni a cigiről. Amúgy nem azt mondom, hogy túl sok dolog foglalkoztat egyszerre, mert ez nem sok. Csak kicsit talán furának hatnak elsőre.

gondolatok tervekről

Elkezdtem szocializálódni, egyelőre csak virtuálisan. Csatlakoztam néhány közösséghez, poet.hu, gamer365.hu, beléptem egy rpg makerrel foglalkozó Facebook csoportba is. A Skizofrénia undergroundra megírtam egy Donnie Darko ismertetőt, ez volt szerintem egy utolsó nagy attak, amit egy darabig a közízlés számlájára elkövettem. Unom, hogy az underground blogra korlátozódik az egész kommunikációm, mostantól részt veszek az ilyen kisebb(?) netes csoportok munkájában is. IRL egyelőre nem tervezek szocializálódni. De unom már, hogy blog, twitter, blog, twitter, ebből áll ki az életem. Alapvetően nem vagyok ennyire nárcisztikus. Szeretek kommunikálni a zemberekkel. Főleg írásban. De néhány esetben személyesen is, persze. A Skype-ot, a Discordot és a tsait hagyjuk meg a hanyatló nyugat ópiumának.

Ja, amit akartam még mondani: itt van a nyakamon a protokoll vizsga, a pszichológia, írásgyakorlat, divat(!), stb. beadandó, lassan ezeket is el kellene kezdeni legyártani. Ez a félév valahogy olyan "essünk túl rajta" érzést kelt bennem. A Tanítsunk Mo-ért kurzust nem csinálom tovább. Mindent nem lehet. A finnugrisztikán gondolkodom, hogy jövőre elkezdeném az azzal kapcsolatos tárgyakat, talán ez is hülyeség? Lehet, hogy leírni is hülyeség volt, mind1.

UPDATE: Voltam a városban, vittem vissza könyveket, vettem egy tankönyvet 5000-ért, aztán úgy döntöttem, a pszicho marad leginkább hétfőre. Jó, hogy így lejátszom magamban. A protokollt ma kellene tanulni, mert holnap vizsga. Végülis nem baj, ha mindent az utolsó pillanatra hagyok, legalább van valami felsőoktatás feelingem.