Archive of December 2017

Karácsonyi rege

d3.jpeg

Szeptember végén rendeltem egy VPS-t, amire novemberben sikerült is telelepíteni egy WordPress-t. A WordPressnek nem voltak clean URL-jei, mert a webszerver-beállítások nem engedték. Eljött a december is, leesett a hó, jött a Facebook Menlo Parkból, jött a Facebook Írországból, eljött a Jézuska, még a yandex.ru is, de a Google-nak híre sem volt. Telt-múlt az idő. Karácsonyra az oldal clean URL-t kapott, de a Google így sem tudta feltérképezni. Szomorúan nézegettem a statisztikákat. Hogyhogy Moszkvából, meg Kazahsztánból itt pörög a yandex.ru, de Hajdúszoboszlóról már nem talál ide a Google? Ekkor eszembe jutott, hogy a Google-ba is regisztrálni kell. Így is tettem, hogy még az idén megkapjam az első találatokat, és hátradőltem a kényelmes karosszékemben.

Tanulság:

Hiába van szép oldalad, ha nem regisztrálsz keresőkbe, nem jönnek hozzád a látogatók.

Esti mese

“Editből egészen konkrétan négy van, ebből kettő a releváns (maximum három, ha ide soroljuk Edit 4-et is 😀 ). Bonyolult. 😀 Edit-uralom van, 3 Edit is a főnököm valamilyen értelemben (ezeket egyszer Edit 1 megpróbálta nekem elmagyarázni, de nem sokra jutott vele). Mindegy, az a lényeg, hogy ha valamit el akarsz intézni nálunk, akkor keresel egy Editet, és ő majd eligazít (maximum átirányít egy másik Edithez 😀 ).”

ez tök jó írás..bár ha valóságon alapul akkor annyira nem vicces

ja, eléggé kafkai, szerintem is, bár már nem annyira érvényes... még annyit hozzátennék, hogy az akkori Edit 2 lett Edit 1, és jelenleg itt alszik mellettem... változnak az idők...

Death on the Psych Ward

d2.jpeg

Bár nem egy nagy kulturális teljesítmény, érzésem szerint ide írnám, jobb híján. Egy kb. 4 éve készült játékomat fordítottam le angolra cca. 2 óra leforgása alatt, az Omnia kávé(k) serkentő hatása alatt. A hivatalos leirat szerint:

"This little game I wrote when I released from psych ward. I made this translation in 2 hours, a bit slimy. It's Hunglish, Hungaro-English. It reminds me of the good old days when we can only play English rpg maker games with full of typos, and mistranslation. Have fun! "

Egyébként megpróbálom jelenleg az egyensúlyt megtalálni a megszólalási módok között. Egy időben azt gondoltam, sok vagyok, most viszont, úgy érzem, nem csinálok elég undergroundot, nem írok annyi chyrpet, amennyit kéne, a Twitteren tombolom ki magam, pláne, mióta felemelték a karakterlimitet 280-ra. Ha a blogot valaha is az erőforrások elaprózásának tartottam, pláne mit mondjak a tweetekről, ugye? Vagy ki tudja, nem? Legutóbb azon nyavalyogtam a Twitteren, hogy nem igazán alkotok maradandóbb, illetve nagyobb lélegzetű dolgokat. Persze, egyszerűbb kitwittelni, mint változtatni rajta, nem igaz? Lenne egy csomó ötletem, de a megvalósítás sajnos halasztást szenved a lustaságom miatt.

Kerestem, de nem találtam olyan mémet, ami leírja, hogy elbaltáztál 11 hónapot az évből, már csak 1 maradt... illetve igazán egy sem, bár nekem ez a decemberi iőszak viszonylag produktív szokott lenni, most mégis úgy érzem, nagyon el vagyok havazva... egyelőre hó nélkül... a decemberbe 2, max. 3 normálisabb blogbejegyzés fér még bele, emlékszem, tavaly is ezen rinyáltam, jövőre is ezen fogok, és azon, hogy a projektjeim nem alakulnak úgy, ahogy kéne. Szóval, "Hello, Decembeer!" 😀